facebook tracking
Avdelning

Vill du bli mäklare?

Connect

För att bli registrerad fastighetsmäklare behöver du högskolestudier som omfattar 120 poäng inom kunskapsområdena: fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Utöver utbildning krävs 10 veckors  praktik under handledning av en registrerad fastighetsmäklare. 

Fastighetsmäklarprogram finns på ett antal högskolor och universitet i landet: Gävle, Malmö, Trollhättan, Karlstad, Luleå, Halmstad, KTH- Stockholm.


Uppdragsutbildning 

Mäklarhuset utbildar kontinuerligt nya fastighetsmäklare via uppdragsutbildning. Uppdragsutbildning är för dig som redan har kommit en bit i livet, men drömmer om en ny karriär som fastighetsmäklare.

Mäklarhuset har ett samarbete med Företagsekonomiska Institutet http://www.fei.se/ och Lexicon http://www.lexicon.se/  Utbildningarna ger dig behörighet att efter godkänd utbildning ansöka om registrering hos Fastighetsmäklarinspektionen.


Fakta 

 • Utbildningen sker i huvudsak på distans genom direktsända webinarier och inspelade online lektioner. Upplägget är utformat för att deltagarna ska kunna jobba parallellt med studierna. 
 •  Det är arbetsgivaren som är beställare av utbildningen. Det finns således inga formella behörighetskrav och utbildningen är inte CSN-berättigad.
 • Utbildningarna längd varierar mellan ca 15 - 24 månader, vilket innebär en betydligt högre studietakt än traditionella heltidsstudier vid högskola eller universitet. Utbildningarna startar flera gånger per termin.
 • Uppdragsutbildningen är alltid förenad med en framtida anställning på något av våra lokala kontor. Vår urval - och rekryteringsprocess genomförs därför på samma sätt som vid en traditionell anställning och av våra lokala kontor.

För vem?

 • Du har flera års arbetslivserfarenhet och minst tre års erfarenhet inom försäljning ( gärna tjänsteförsäljning) med goda försäljningsresultat. 
 • Du vet vad som krävs för att skapa och bibehålla förtroendet i en kundrelation.
 • Du har erfarenhet av att kunna hantera många arbetsuppgifter parallellt.
 • Du talar och skriver svenska flytande. Övriga språkkunskaper är meriterande.
 • Då utbildningen genomförs i hög studietakt bör du ha grundläggande studievana för att klara studierna vid sidan om ett arbete.
 • Du har troligen lokal förankring till någon ort där Mäklarhuset har kontor. 

För information om möjligheter kontakta kontorsägaren eller VD:n på det lokala mäklarkontoret som du är intresserad av:

https://www.maklarhuset.se/mak... 


 

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Passion, mod och nyfikenhet

För oss på Mäklarhuset är en sak viktigare än allt annat – rätt attityd! Passion, mod och nyfikenhet. Vi arbetar smart och digitalt. Vi drivs av att tänka nytt och gå vår egen väg med moderna och nya sätt att arbeta.

Vår kultur präglas av entreprenörskap, laganda, lokalt engagemang och korta beslutsvägar. Vi hjälps alla åt att utveckla kedjan och varandra. Och självklart, att ha kul på jobbet! 

Fyra smarta fördelar

 • Smart mäklarstöd

  Vi vet att en av mäklarens största utmaning för att lyckas är att få tiden att räcka till. Därför har vi skapat smarta mäklarstöd som gör att våra mäklare får mer gjort utan att behöva arbeta mer.

  Via Mäklarhusets kundcenter får alla våra mäklare personligt stöd med att boka och följa upp leads, strukturera försäljningar, kundkontakter och mycket annat.

  Vårt eget utvecklade affärssystem Dialog reducerar flera timmars rutin- och pappersarbete per vecka och gör att våra mäklare får ut mer av sin tid samtidigt som de använder sin tid till rätt saker. Vi låter helt enkelt våra mäklare vara mäklare.

 • Smart start på karriären

  Många som börjar hos oss är unga, och hungriga. För att ge våra nya kollegor bästa möjliga start erbjuder vi ett välutvecklat program med mentorskap, säljskola, utbildningar och olika former av trygghetspaket. Allt för att ge våra nya stjärnor den smartaste starten på karriären.

 • Sveriges största fria mäklarkedja

  Mäklarhuset är en entreprenörskedja. Vi äger oss själva och drivs av att tänka nytt och gå vår egen väg, ofta en bit utanför boxen.

  För dig som vill göra karriär som mäklare erbjuder vi en fri, öppen och stöttande atmosfär med utrymme för egna initiativ och goda möjlighet att utvecklas.

  För dig som är etablerad mäklare med drömmar om eget företag ger ett delägarskap i Mäklarhuset dig friheten att bestämma mer själv, samtidigt som du tryggt backas upp av en välfungerande struktur och ett starkt varumärke.

 • Hållbar karriär

  Det bästa vi kan ge våra mäklare är smarta verktyg i vardagen. Det innebär även att ge våra mäklare rätt förutsättningar att hitta balans i vardagen och yrkeslivet.

  Mäklaryrket innebär oregelbundna arbetstider. Därför är det viktigt att våra medarbetare har flexibla arbetstider och stora möjligheter att planera sin egen tid för att få vardagen att gå ihop.

  Vårt yrke innebär även prestationsbaserad lön. Rörlig lön kan vara utmanande i olika skeden av karriären därför har vi tagit fram olika trygghetspaket så att våra medarbetare ska få en hållbar, positiv och långsiktig karriär hos oss.

Karlskrona Vägbeskrivning Se sida

Dalarnas län

Borlänge Vägbeskrivning Se sida

Gottlands län

Visby Vägbeskrivning Se sida

Gävle

803 20 Gävle Vägbeskrivning Se sida

Gävleborgs län

Gävle Vägbeskrivning Se sida

Göteborg

Gothenburg Vägbeskrivning Se sida

Hallands län

Varberg Vägbeskrivning Se sida

Jämtlands län

Östersund Vägbeskrivning Se sida

Jönköpings län

Jönköping Vägbeskrivning Se sida

Kalmar län

Kalmar Vägbeskrivning Se sida

Karlskrona

371 34 Karlskrona Vägbeskrivning Se sida

Kronobergs län

Växjö Vägbeskrivning Se sida

Malmö

Malmö Vägbeskrivning Se sida

Norrbottens län

Luleå Vägbeskrivning Se sida

Skåne län

Helsingborg Vägbeskrivning Se sida

Spanien

Marbella Vägbeskrivning Se sida

Stockholm

Birger Jarlsgatan
114 29 Stockholm Vägbeskrivning Se sida

Södermanlands län

Strängnäs Vägbeskrivning Se sida

Uppsala län

Uppsala Vägbeskrivning Se sida

Värmlands län

Karlstad Vägbeskrivning Se sida

Västerbottens län

Umeå Vägbeskrivning Se sida

Västernorrlands län

Sundsvall Vägbeskrivning Se sida

Västernorrlands län

871 31 Härnösand Vägbeskrivning Se sida

Västmanlands län

Västerås Vägbeskrivning Se sida

Västra Götalands län

Alingsås Vägbeskrivning Se sida

Örebro län

Örebro Vägbeskrivning Se sida

Östergötlands län

Norrköping Vägbeskrivning Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor