facebook tracking
Avdelning

Vill du bli mäklare?

Connect

För att bli registrerad fastighetsmäklare behöver du högskolestudier som omfattar 120 poäng inom kunskapsområdena: fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Utöver utbildning krävs 10 veckors  praktik under handledning av en registrerad fastighetsmäklare. 

Fastighetsmäklarprogram finns på ett antal högskolor och universitet i landet: Gävle, Malmö, Trollhättan, Karlstad, Luleå, Halmstad, KTH- Stockholm.


Uppdragsutbildning 

Mäklarhuset utbildar kontinuerligt nya fastighetsmäklare via uppdragsutbildning. Uppdragsutbildning är för dig som redan har kommit en bit i livet, men drömmer om en ny karriär som fastighetsmäklare.

Mäklarhuset har ett samarbete med Företagsekonomiska Institutet http://www.fei.se/ och Lexicon http://www.lexicon.se/  Utbildningarna ger dig behörighet att efter godkänd utbildning ansöka om registrering hos Fastighetsmäklarinspektionen.


Fakta 

 • Utbildningen sker i huvudsak på distans genom direktsända webinarier och inspelade online lektioner. Upplägget är utformat för att deltagarna ska kunna jobba parallellt med studierna. 
 •  Det är arbetsgivaren som är beställare av utbildningen. Det finns således inga formella behörighetskrav och utbildningen är inte CSN-berättigad.
 • Utbildningarna längd varierar mellan ca 15 - 24 månader, vilket innebär en betydligt högre studietakt än traditionella heltidsstudier vid högskola eller universitet. Utbildningarna startar flera gånger per termin.
 • Uppdragsutbildningen är alltid förenad med en framtida anställning på något av våra lokala kontor. Vår urval - och rekryteringsprocess genomförs därför på samma sätt som vid en traditionell anställning och av våra lokala kontor.

För vem?

 • Du har flera års arbetslivserfarenhet och minst tre års erfarenhet inom försäljning ( gärna tjänsteförsäljning) med goda försäljningsresultat. 
 • Du vet vad som krävs för att skapa och bibehålla förtroendet i en kundrelation.
 • Du har erfarenhet av att kunna hantera många arbetsuppgifter parallellt.
 • Du talar och skriver svenska flytande. Övriga språkkunskaper är meriterande.
 • Då utbildningen genomförs i hög studietakt bör du ha grundläggande studievana för att klara studierna vid sidan om ett arbete.
 • Du har troligen lokal förankring till någon ort där Mäklarhuset har kontor. 

För information om möjligheter kontakta kontorsägaren eller VD:n på det lokala mäklarkontoret som du är intresserad av:

https://www.maklarhuset.se/mak... 


 

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Passion, mod och nyfikenhet

För oss på Mäklarhuset är en sak viktigare än allt annat – rätt attityd! Passion, mod och nyfikenhet. Vi arbetar smart och digitalt. Vi drivs av att tänka nytt och gå vår egen väg med moderna och nya sätt att arbeta.

Vår kultur präglas av entreprenörskap, laganda, lokalt engagemang och korta beslutsvägar. Vi hjälps alla åt att utveckla kedjan och varandra. Och självklart, att ha kul på jobbet! 

Fyra smarta fördelar

 • Smart mäklarstöd

  Vi vet att en av mäklarens största utmaning för att lyckas är att få tiden att räcka till. Därför har vi skapat smarta mäklarstöd som gör att våra mäklare får mer gjort utan att behöva arbeta mer.

  Via Mäklarhusets kundcenter får alla våra mäklare personligt stöd med att boka och följa upp leads, strukturera försäljningar, kundkontakter och mycket annat.

  Vårt eget utvecklade affärssystem Dialog reducerar flera timmars rutin- och pappersarbete per vecka och gör att våra mäklare får ut mer av sin tid samtidigt som de använder sin tid till rätt saker. Vi låter helt enkelt våra mäklare vara mäklare.

 • Smart start på karriären

  Många som börjar hos oss är unga, och hungriga. För att ge våra nya kollegor bästa möjliga start erbjuder vi ett välutvecklat program med mentorskap, säljskola, utbildningar och olika former av trygghetspaket. Allt för att ge våra nya stjärnor den smartaste starten på karriären.

 • Sveriges största fria mäklarkedja

  Mäklarhuset är en entreprenörskedja. Vi äger oss själva och drivs av att tänka nytt och gå vår egen väg, ofta en bit utanför boxen.

  För dig som vill göra karriär som mäklare erbjuder vi en fri, öppen och stöttande atmosfär med utrymme för egna initiativ och goda möjlighet att utvecklas.

  För dig som är etablerad mäklare med drömmar om eget företag ger ett delägarskap i Mäklarhuset dig friheten att bestämma mer själv, samtidigt som du tryggt backas upp av en välfungerande struktur och ett starkt varumärke.

 • Hållbar karriär

  Det bästa vi kan ge våra mäklare är smarta verktyg i vardagen. Det innebär även att ge våra mäklare rätt förutsättningar att hitta balans i vardagen och yrkeslivet.

  Mäklaryrket innebär oregelbundna arbetstider. Därför är det viktigt att våra medarbetare har flexibla arbetstider och stora möjligheter att planera sin egen tid för att få vardagen att gå ihop.

  Vårt yrke innebär även prestationsbaserad lön. Rörlig lön kan vara utmanande i olika skeden av karriären därför har vi tagit fram olika trygghetspaket så att våra medarbetare ska få en hållbar, positiv och långsiktig karriär hos oss.


Karlskrona Vägbeskrivning

Dalarnas län


Borlänge Vägbeskrivning

Gottlands län


Visby Vägbeskrivning

Gävle


803 20 Gävle Vägbeskrivning

Gävleborgs län


Gävle Vägbeskrivning

Göteborg


Gothenburg Vägbeskrivning

Hallands län


Varberg Vägbeskrivning

Jämtlands län


Östersund Vägbeskrivning

Jönköpings län


Jönköping Vägbeskrivning

Kalmar län


Kalmar Vägbeskrivning

Karlskrona


371 34 Karlskrona Vägbeskrivning

Kronobergs län


Växjö Vägbeskrivning

Malmö


Malmö Vägbeskrivning

Norrbottens län


Luleå Vägbeskrivning

Skåne län


Helsingborg Vägbeskrivning

Spanien


Marbella Vägbeskrivning

Stockholm

Birger Jarlsgatan
114 29 Stockholm Vägbeskrivning

Södermanlands län


Strängnäs Vägbeskrivning

Uppsala län


Uppsala Vägbeskrivning

Värmlands län


Karlstad Vägbeskrivning

Västerbottens län


Umeå Vägbeskrivning

Västernorrlands län


Sundsvall Vägbeskrivning

Västmanlands län


Västerås Vägbeskrivning

Västra Götalands län


Alingsås Vägbeskrivning

Örebro län


Örebro Vägbeskrivning

Östergötlands län


Norrköping Vägbeskrivning

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor