facebook tracking

Så fick Mikael en drömstart på mäklarkarriären!

Mikael-Lindstrom.jpg
I april 2017 fick Mikael Lindström sin mäklarlicens, något han länge sett fram emot. I januari i år, knappt två år senare, blev han prisad som årets Rookie i Sverige på Mäklarhuset. ”Mäklarhuset har en fantastisk infrastruktur för att alla ska få en så bra start som möjligt”, berättar Mikael.

Innan mäklarkarriären drog igång för snart två år sedan hade Mikael jobbat med försäljning i flertalet år. Drömmarna om en mäklarkarriär hade dock funnits sedan länge, och när Mikael fick sin registrering och blev licensierad mäklare 2017, dröjde det inte länge innan raketkarriären var ett faktum.

- Mäklaryrket uppfyllde alla de förväntningar jag hade byggt upp under åren. En anledning var att jag fick börja på en mäklarbyrå som står för precis allt det jag själv står för. Jag uppskattar mycket de mjuka värdena som fyller vårt varumärke och de digitala satsningar som förenklar och förbättrar våra affärer, säger Mikael.

Förutom att Mikael Lindström blev utnämnd till Årets Rookie för sina insatser under 2018, fick han även priset som Årets Mäklare i Stockholm med omnejd och Årets Mäklare i Innerstan, av Mäklarhuset. Med andra ord, hela tre priser under sitt första hela kalenderår!

- Det var naturligtvis oerhört smickrande och ett fantastiskt erkännande. Självklart bottnar det i ett hårt slit och långa dagar eftersom jag hade satt riktigt höga mål. Mäkleriet är dock ett lagspel och för att nå framgång måste man förutom att vara beredd att jobba hårt, även ha de instrument som behövs för att komma till toppen.

Mikael nämner bland annat Mäklarhusets Callcenter som ett av de viktiga instrumenten.

- Man brukar säga att det kan ta flera år för att bli en mäklare som är helt självgående. Anledningen till detta är att man helt enkelt behöver bygga upp sina rekommendationer och kundstock. På Mäklarhuset har vi ett eget callcenter som bokar in möten utifrån intressentlistor. Detta gör att vi får fart på karriären snabbare och får dessutom stöd om man skulle ha en svacka. Vi arbetar också i team med koordinatorer som har flerårig erfarenhet av branschen och som arbetar parallellt med mäklaren i det dagliga arbetet. De gör bland annat research kring objekten som ska säljas, producerar säljtexter samt sköter kommunikation med föreningar och banker – något som är svårt att hinna med när man säljer mycket.

Till den som befinner sig i samma situation som Mikael gjorde för två år sedan, har han ett råd;

- Jag skulle vilja ge rådet till dig som är i början av din mäklarkarriär, att se dig om bland mäklarbyråerna och jämför vad de faktiskt står för och erbjuder dig som anställd. Hos oss på Mäklarhuset finns en tydlig tanke bakom varje satsning och detta hjälper mig som mäklare. Jag vet dessutom att vår ledning på innerstadskontoren alltid är på min sida och stödjer mitt arbete för att jag ska kunna utvecklas och prestera så bra som jag faktiskt gör. Att ha en tillgänglig VD att bolla tankar och idéer med är för mig ovärderligt. Sedan är det inte helt fel att en duktig mäklare premieras för sina insatser, avslutar Mikael Lindström. 

Lediga tjänster

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor