facebook tracking

Han är Sveriges mest transparenta mäklare med nöjdast kunder.

cc9b634d-08af-4448-b670-5f8b2d3db383.jpgHöga målsättningar, stort driv och genuint intresse för goda relationer. Vår mäklare Jakob Jakobsson på Mäklarhuset Stockholm Innerstan har verkligen hittat sitt framgångsrecept under de tio åren som han har varit verksam mäklare i Stockholm.

Sveriges största mäklarguide HittaMäkare har listat vilka mäklare som har fått bäst omdömen av sina kunder under 2018. Toppar listan gör Jakob Jakobsson på Mäklarhuset Stockholm Kungsholmen, som har fått en rekommendation från 95,1 procent av sina säljare.

Grattis du är Sveriges mest transparenta mäklare 2018 med nöjdast kunder av alla mäklare på alla byråer! Hur känns det?

Jag är otroligt stolt och glad över att ha Sveriges nöjdaste kunder. Det är ett kvitto på att mitt hårda arbete har gett resultat. Vad är dina nycklar till framgång?

Hur lyckas du ge allt i varje försäljning?
Jag har alltid jobbat väldigt hårt och jag är extremt noggrann, nästan på gränsen till kontrollfreak. En av nycklarna till min framgång är att jag aldrig har mer än två nya försäljningar per vecka. Mitt sätt att banta ned på antalet uppdrag är att jag jobbar enbart med stamkunder och rekommendationer sedan åtta år tillbaka. På så sätt kan jag ha full kontroll över allt som händer i försäljningsprocessen och det skapar den tiden som krävs att göra mitt yttersta i varje affär, för varje kund.

Vad skulle du säga är de största utmaningarna idag?
Just nu är det marknaden som är utmaningen. Det har varit en ganska tuff nedåtgående marknad i två års tid och sedan har vi bankernas restriktiva utlåning. Det gäller då att jobba annorlunda, man måste skapa sig ett eget arbetssätt för att få ihop affärerna och anpassa sig. Jag är rätt säker på att mäklare som jobbar exakt likadant nu som man gjorde för tre år sedan har det nog riktigt svårt i den här marknaden. Om marknaden förändras så måste man också som mäklare förändras med marknaden.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med jobbet är mötet med alla kunder. Det är relationer som jag värdesätter högt. Drivkraften är hela tiden att överträffa kundens förväntningar. Kvittot blir de rekommendationer som kunderna ger mig. Finns inget bättre! 

När är ditt jobb som allra roligast?
Det absolut roligaste momentet är visningarna. Då får man träffa många kunder och man får utnyttja sitt säljkunnande till max. Jag tycker även att visningarna det som är socialt trevligast. 

Varför valde du Mäklarhuset?
Jag har inte jobbat i en större kedja tidigare. Jag upplever Mäklarhuset som ett företag som vill ligga i framkant både utvecklingsmässigt, medialt och tekniskt vilket passar mig väldigt bra. Jag tycker också att Mäklarhusets sätt att bygga upp och jobba med kundregistret är väldigt effektivt. Jag kan säga att det är marknadsledande.

Jakob Jakobssons tre bästa tips för att nå framgång

  • Jobba hårt och lägga väldigt mycket tid på sitt jobb.
  • Man måste ha talang för yrket.
  • Man måste ha en förstående familj som låter mäklaren jobba så mycket som krävs ibland, även oregelbundna arbetstider. 

Lediga tjänster

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor