facebook tracking

Digital satsning ska framtidssäkra mäklarnas karriärer

erik-wikander.jpg

Mäklarhuset har de senaste åren arbetat intensivt med att digitalisera kedjans arbetssätt och erbjudande. Målet är att erbjuda mäklarna det mest intelligenta stödsystemet och kunderna den bästa digitala upplevelsen. Enligt Mäklarhusets vd Erik Wikander ger satsningen resultat i ökade marknadsandelar och att fler mäklare söker sig till kedjan. ”Det gör oss mer attraktiva hos både mäklare och kunder. För oss handlar det om att vara framtidssäkrade.”

Digitaliseringen förändrar såväl mäklarens arbete som hur bostadsförsäljningar går till. Mäklarhuset var tidiga med att utforska digitaliseringens möjligheter, en satsning som tilltagit de senaste åren. Arbetet har resulterat i att kedjan varit först med flera digitala kunderbjudanden och utvecklat ett eget digitalt affärssystem som effektiviserar mäklarnas arbete.

Enligt Mäklarhusets vd Erik Wikander är detta bara början.

”Digitaliseringen är ett hot om du inte hänger med, men en stor möjlighet om du gör rätt saker. Vi ser redan idag hur våra satsningar förbättrar mäklarnas arbete och vässar vårt kunderbjudande. Utvecklingen går oerhört snabbt och skapar stora möjligheter att integrera ännu mer intelligent teknik, vilket gör att vi kan framtidssäkra våra mäklare”, säger Erik Wikander.

Digitaliseringssatsningen är, enligt Erik Wikander, en central del i kedjans tillväxtstrategi. Resultatet syns på flera olika sätt.

”Det senaste året har vi tagit marknadsandelar och öppnat nio nya kontor. Vi har också rekryterat många unga och duktiga mäklare. Vårt digitaliseringsarbete gör oss mer attraktiva för både mäklare och kunder”, säger Erik Wikander.

Erik Wikander understryker att mäkleri ytterst är ett relationsyrke, men att det för mäklare handlar om att använda den nya tekniken till sin fördel.

”Personkemin är a och o inom mäkleri. Kan du kombinera det med verktyg som ger dig möjligheten att vara påläst, strukturerad och erbjuda skräddarsydda lösningar, då har du mycket bättre förutsättningar att lyckas. På Mäklarhuset talar vi om personligt engagemang och digital spets”, avslutar Erik Wikander.

Läs mer om vad du får av Mäklarhuset här. 

Lediga tjänster

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor