facebook tracking

"Mentorskap är avgörande för en framgångsrik mäklarkarriär"

Mäklarhuset Uppsala_ Foto_Johannes Frandsen-3.jpg

Att rekrytera och behålla unga talanger i mäklarbranschen är svårt. På Mäklarhuset har det satsats på säljskolor, mentorskapsprogram och garantilön för att utveckla nya talanger. ”Det är viktigt att hitta en arbetsgivare som vågar ge dig en stark grund att stå på”, säger Malin Banger som startade sin karriär på Mäklarhuset i Uppsala.

Malin jobbade tidigare med försäljning inom handel, och inledde sin karriär på Mäklarhuset för drygt ett år sedan. Hon känner sig dock redan bekväm i den nya yrkesrollen.

- Direkt när jag började så fick jag en egen mentor, vilket har varit nyckeln till att jag har kommit in i rollen så fort. Det är ovärderligt att få inleda en ny yrkesroll med att ta rygg på någon som är väldigt erfaren. Mäklaryrket är väldigt självgående och detta gjorde att jag visste exakt hur jag skulle forma min tjänst när jag väl stod på egna ben, berättar hon.

- Det är en praktisk form av utbildning som man inte kan få på något annat sätt. Du följer med på möten, visningar och kontraktsskrivningar för att lära dig grunderna. Sen kommer väldigt lärorika veckouppföljningar där du och mentorn går igenom vilka möten och utmaningar du har den kommande veckan, och hur du ska hantera dem.

Mäklarhuset Uppsala_ Foto_Johannes Frandsen.jpg

Alla har vi olika utmaningar när vi kommer in i en ny bransch, och det är väldigt viktigt att vi kan garantera en nära dialog för att se vilka utmaningar som var och en står inför och hur vi bäst adresserar dom. Jag tror att mentorskap är avgörande för en framgångsrik mäklarkarriär, vilket såklart gynnar alla parter.

Mäklaryrket kan ibland vara tufft, och som arbetsgivare måste vi ta ansvar för vår personal. Många nyexaminerade är väldigt ambitiösa och vill jobba hela tiden, men det är också viktigt att tidigt lära sig att styra sin tid. Vi ger verktyg för att man ska kunna lägga upp sina dagar på olika sätt för att det ska passa varje enskild mäklares behov.

- När du ska välja arbetsplats måste du tänka bortom varumärket och se vad som finns bakom. Det är viktigt att våga ställa frågor som om det finns garantilön och vem som kommer stötta dig och ha tid för dig. Idag är jag väldigt glad över att jag vågade ställa dom frågorna.

Malin anser att en mentor tillför en ovärderlig ingång till yrket som du inte kan få via studier eller genom att enbart försöka prova dig fram på egen hand.

AnnaSara Sundqvist Wolf är VD på Mäklarhuset i Uppsala och Malins chef. Enligt henne är bolagets unika introduktionsprogram, som även inkluderar garantilön och en säljskola, en viktig investering för framtiden.

Enligt AnnaSara är hållbarheten i mäklaryrket den viktigaste frågan för branschen idag, vilket innebär att de anställda ska ges bra förutsättningar för att vilja stanna i yrket.

För Malins del var det just det individanpassade introduktionsprogrammet med mentorskap som avgjorde valet av arbetsgivare.

Är du också intresserad av en karriär på Mäklarhuset? Läs mer här.

Lediga tjänster

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor