facebook tracking

Trions egna mäklarkontor blev en succé

Mäklarhuset Haninge_ Foto_Johannes Frandsen 1.jpg

För två år sedan gick Veronika Andersson Gosk, Biljana Milinovic och Patrik Granlund ihop för att förverkliga drömmen om att starta eget. Idag driver de ett av Stockholms snabbast växande mäklarkontor och har redan två år efter starten öppnat sitt andra kontor.
- Det kan vara tufft att driva eget, men tack vare Mäklarhuset kan vi lägga mer energi på mäklandet och vår personal, berättar Veronika.

Veronika och Biljana träffades för första gången på KTH i Stockholm där de båda studerade. Efter skolan gick de skilda vägar, men möttes igen när de började arbeta på samma bolag några år senare. Tillsammans med en tredje branschkollega, Patrik Granlund, började de inse att de ville bygga upp något eget. 

- Att starta ett eget kontor är det största du kan göra som mäklare. Mäklarhuset hade ett litet kontor i Haninge som vi bestämde oss för att ta över. Det var en perfekt kombination med att dels ha något vi själva kunde jobba upp och samtidigt ha en mogen kedja i ryggen, förklarar Biljana.

Vad var det då som fick trion att välja just Mäklarhuset?

- Mäklarhuset är, till skillnad från andra mäklarkedjor, inte ett franchise-företag. Det innebär att varje kontor ägs helt av de lokala entreprenörerna, och att moderbolaget i sin tur ägs gemensamt av de lokala kontoren, svarar Veronica.

Enligt Veronika, Biljana och Patrik har detta varit en viktig faktor för Haninge-kontorets framgång.

- Eftersom att det är de lokala kontoren som tillsammans äger hela kedjan så är egenintresset alltid att kontoren ska få det så bra som möjligt. Vi är en del av en platt organisation där det inte är något avstånd från tanke till handling. Om man har idéer så finns alla möjligheter att få hjälp med att förverkliga dem, berättar Veronika, som får medhåll av Biljana:
- Vi har friheten att inte ägas av någon men samtidigt få allt stöd som behövs för att få det enklare som mäklare. Mäklarhuset är vår stöttepelare i allt från marknadsföring och hemsida till personal och rekrytering.

Två år efter uppstarten har Haninge-kontoret vuxit med fyra mäklare och är idag ett av Mäklarhusets största kontor. Samtidigt har trion även startat upp ett kontor i Huddinge med ytterligare tre anställda. Deras råd till andra mäklare som funderar på att starta eget är tydligt:

- Gör det med folk du litar på, och se till att ha en kedja bakom dig. När du blir en egen företagare så tillkommer också allt ansvar som det innebär, då är det en enorm trygghet att ha det stödet i ryggen så man kan fokusera på det man tycker är kul – mäklandet, avslutar Biljana.

Mäklarhuset Haninge_ Foto_Johannes Frandsen-4.jpg

Läs mer om hur du kan ta nästa kliv i din mäklarkarriär och äga en del av Mäklarhuset här.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor