facebook tracking

– Variationen och ansvaret är det roligaste!

blom.png

Annelie Bloms jobb som mäklarassistent på Mäklarhuset Skellefteå är en förutsättning för att hennes kollegor ska kunna göra ett bra jobb. Det gör hon så bra att hon blev vald till Årets mäklarassistent 2017.


– Jag har det roligaste jobbet!

Annelie Blom gillar verkligen sitt jobb som mäklarassistent på Mäklarhuset Skellefteå där hon arbetat i tre år. Innan hon började där hade hon jobbat inom både detaljhandeln och i försäkringsbranschen. Annelie har också en kandidat i ekonomi med inriktning på organisation och marknadsföring. 

Så, vad innebär jobbet som mäklarassistent?

– Min arbetsbeskrivning är ofantligt spretig, säger Annelie. Jag gör allt från att registrera objekt, ta fram marknadsföringshandlingar och förbereda inför visningar till att ha kontakt med bank eller kreditgivare, göra likvidavräkningar och ibland ansvara för tillträden.

– Och allt där emellan, skrattar Annelie.

Men hon understryker att huvuduppdraget är att underlätta för mäklarna.

– Jag gör kontorsjobbet och sköter allt administrativt kring försäljningen. Jag är en förutsättning för att mäklarna ska kunna göra ett bra jobb. 

Väldigt varierat

– Det är variationen och ansvaret är det roligaste med att vara mäklarassistent. Att man som person är följsam och flexibel tror jag underlättar, menar Annelie.

Just dessa personliga egenskaper är en stor anledning till varför Annelie fick den fina utmärkelsen som Årets mäklarassistent 2017. 

En arbetsdag innehåller många olika arbetsuppgifter, efter det att Annelie öppnat kontoret, slagit igång datorn och tagit en kopp kaffe.

– Kalendern som vi jobbar i är det viktigaste arbetsredskapet och den måste alltid vara uppdaterad, så att jag kan hålla koll på allt som måste göras, berättar Annelie. Där listats intag, värderingar, tillträden, kontraktsskrivningar och visningar.

Däremellan tar hon emot kundbesök och fixar allmänna kontorsgöromål så som att se till att kontoret är rätt rustat med kontors- och marknadsföringsmaterial.

– Jag gillar kundkontakten. Oavsett om du säljer försäkringar eller kläder eller bostäder så måste du gilla att ha kontakt med människor. 

Vilka är då hennes största utmaningar med jobbet?

– Att sluta jobba, jag är ständigt uppkopplad och måste lära mig att prioritera. Jag lär mig också hela tiden nya saker, speciella objekt som dödsbon eller bouppteckningar kräver nya infallsvinklar och kunskaper. Det ligger en utmaning i det som jag gillar, att ständigt lära nytt.

Att vara mäklarassistent är ett vanligt insteg till att bli mäklare - vill hon bli mäklare?

– Nej. Jag vill göra det här, jag har ett väldigt roligt jobb. Jag byter inte bort det. 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor