facebook tracking

Hon gick till en helt ny bransch som egen företagare

ulrika-sorensen.png

En dröm från ungdomen blev verklighet. Efter att ha jobbat i 20 år med försäljning inom media bytte Ulrika karriär och öppnade eget mäklarkontor - som 2016 stod för den största ökningen av alla Mäklarhusets kontor.

-  Jag hade jobbat med försäljning, främst inom media i 20 år med hela Skåne som arbetsfält och så var jag på en kick-off med en föreläsare som var inspirerande. Plötsligt kände jag att det var dags för mig att byta yrke.

Ulrika Sörensen hade vänner som var fastighetsmäklare och hade länge känt att detta yrke var något hon var mycket intresserad av.

- Jag ville bli fastighetsmäklare när jag var ung, men sedan fick jag barn och livet rullade på och jag trivdes bra i mediabranschen, så det blev inget.

Men nu passade det plötsligt utmärkt att ta upp den gamla drömmen. Ulrika kände sig färdig med media och hoppade på en uppdragsutbildning. Parallellt skaffade hon ett heltidsjobb på en mäklarfirma där hon konsultade som projektledare.

- Redan när jag tagit beslutet att byta bana hade jag bestämt mig för att ha eget kontor. Jag är entreprenör och har varit egen företagare tidigare. 

Sagt och gjort. Ulrika gick in som delägare i Mäklarhuset i februari 2016 och registrerades som fastighetsmäklare i juli samma år.  

- Jag hade ett tydligt mål att jag ville äga, jag tror kanske att jag är lite tokig som gick från en bra lön och trygg anställning till en helt ny bransch som företagare. Men för mig räcker inte tryggheten, det blir på något sätt för tråkigt. Jag saknade att driva företag.

Entreprenörsandan inom Mäklarhuset kändes helt rätt för mig

Hur kom det sig att det blev Mäklarhuset?

- För mig var det viktigt att det var en entreprenörsdriven kedja och inte franchise. Entreprenörsandan inom Mäklarhuset kändes helt rätt för mig. Vi är inte toppstyrda av bank eller försäkringsbolag, vilket gör att jag som mäklare kan ha 100 procent fokus på bostadsaffären och kundens behov. Att Mäklarhuset dessutom ligger i framkant digitalt och driver egen teknisk utveckling är viktigt ur ett framtidsperspektiv.

Kontoret har mer än fördubblat verksamheten sedan Ulrika tog över, och redan 2016 vann de Mäklarhusets pris ”Årets kontor” med den största ökningen av alla kontor.

Det är en framgångssaga och man undrar om hennes bakgrund som säljare hjälpt henne i arbetet?

-  Jag var ett hyfsat välkänt ansikte i Ängelholm. Och jag kan försäljning. Jag har en stor trygghet i min försäljningsbakgrund och jag tror att det är därför jag vågar.

Den största tillfredsställelsen med jobbet som mäklare är att vara ute hos kund, att hjälpa människor att sälja eller köpa sina hem. Relationen med andra människor ger mycket tycker Ulrika.

-Och varje affär ger ringar på vattnet. Mitt val att byta bana är det bästa jag gjort!

Ulrikas tips och råd till dig som funderar på ett karriärsbyte till fastighetsmäklare.

  • Ha en buffert - kalkylera med att du får leva på inga pengar alls i början.
  • Våga - vad är värsta som kan hända? Det kan inte hända mer än att det inte funkar!
  • Välj mäklarkedja med omsorg.
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor