facebook tracking

– Man måste inte passa in i en mall!

När Sarah Winberg valde arbetsgivare var det viktigt att bli sedd som individ och få stöd i säljprocessen med bra system och verktyg. Och att ha frihet under ansvar att göra jobbet. 

Kan man ha nytta av att ha jobbat i krogbranschen som mäklare? Sarah Winberg, som jobbar som mäklare på Mäklarhuset Vaxholm är säker på sin sak:

– Absolut! Där lär du dig hur människor fungerar, för du träffar så många olika människor och ju fler olika människotyper du träffar desto lättare har du att förstå hur de fungerar - och det är en stor fördel som mäklare.

– Jag ville egentligen bli bilförsäljare från början. Men så blev jag inspirerad av en granne som var mäklare och bestämde mig för att börja plugga på högskolan i Gävle till fastighetsmäklare. Det var framförallt kombinationen att jobba med försäljning och människor som lockade.

Det blev tre år på högskolan i Gävle.

– Jag älskar inte att plugga, men jag hade jättekul under min studietid!

Frihet under ansvar

Förutom kontakten med människor och försäljning finns det en sak till som gör att Sarah älskar sitt jobb som mäklare:

– Jag är i grund och botten en tävlingsmänniska, och eftersom jobbet innebär så många olika moment, allt ifrån att få in ett objekt till att få det sålt, kan jag få en imaginär guldstjärna för varje del. På så vis blir mitt belöningssystem hela tiden bekräftat!

Sedan 2017 är Sarah en del av teamet på Mäklarhuset Vaxholm.

Hur tänkte du när du valde Mäklarhuset som arbetsgivare?

– Jag gillade framförallt att man såg individen. Jag får helt enkelt vara som jag är - jag måste inte passa in i en mall. 

Hon berättar att Mäklarhuset lade stort fokus vid hennes styrkor som mäklare och att hon fått stort stöd att bottna i sin egen säljstil.

– Och så fanns här både en tydlighet och en flexibilitet kring frihet – under ansvar. Så länge jag gör min budget kan jag själv styra mina dagar och när man kommit in i jobbet som mäklare är det extremt lyxigt. Jag kan gå iväg och trän mitt på dagen om jag vill och istället jobba igen det senare. Mina kunder är ju lättast att få ta på efter ordinarie arbetstid.

Ytterligare en fördel tycker Sarah är att Mäklarhuset är privatägt, att kontoret styr sig själva och därmed ges enskilda medarbetare utrymme att påverka arbetet.

Bra säljsystem

En annan sak som var viktig för Sarah var vilken typ av verktyg och processer som Mäklarhuset kunde bistå med, för att underlätta hennes egen säljprocess. Mäklarhusets säljsystem Dialog gillar hon väldigt mycket.

– Eftersom jag är tävlingsmänniska vill jag veta hur det går för mig. Jag är sifferinriktad så jag vill kunna stämma av mot mina mål, hela säljtavlan ligger tillgänglig jämt. Och jag kan bara med mobilen publicera bostäder och sköta mina kunder. Det är en enorm frihet!

Sarah ger också några generella råd som hon tycker att man ska tänka på när man väljer arbetsgivare:

– Jämför villkor mellan flera olika firmor. Våga fråga om de lite tråkiga sakerna som pensionssparade och vad som händer om du blir sjuk. Hur ser det ut med utrustning som telefon och dator? Och kolla även upp hur många arbetstimmar per vecka du förväntas jobba, det är bra att få sådan information strukturerad! Ta också reda på vad din procentsats av det totala arvodet blir. 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor