facebook tracking

– Att bli kontorsägare har varit utvecklande både karriärmässigt och privat

HH.png

Henrik Hammarstrand ville ta ett nästa steg i karriären. Genom att bli kontorsägare tycker han att han fått bästa tänkbara utbildning i företagande.

Henrik Hammarstrand driver sedan fem år tillbaka Mäklarhuset Hammarbyhöjden. Det var när han hade jobbat som mäklare i två år som han bestämde sig för att bli kontorsägare.

– Jag ville utvecklas! Skiftet att gå från att vara mäklare till att bli kontorsägare har varit fruktbart på flera plan tycker Henrik.
– Det har varit utvecklande både karriärmässigt, men även privat. Jag har framförallt lärt mig mycket om mig själv, jag har fått en utbildning jag inte hade kunnat läsa mig till.

Han understryker att han inte hade kunnat gå i en bättre skola för att lära sig om företagande.
– Jag sporras av att utveckla mig själv i mitt eget tänkande. Och inputen från mina medarbetare har varit viktig.

Prioriterar och delegerar
Henrik jobbar fortfarande med egna uppdrag och frågan är hur han få ihop tiden nu när han samtidigt är chef för fem anställda.
– Jag tycker att jag ligger på en bra takt. Men för att hinna med allt måste jag delegera bort en del uppgifter, säger han. Jag måste ha tid att utveckla kontoret och jag måste finnas där för mina medarbetare.

Varför blev det Mäklarhuset?
– En viktig aspekt för mig är att det är privatägt - och därmed påverkningsbart. Man äger sig själv som enskild kontorsägare, till skillnad mot franchise. Men jag äger också en del av varumärket och kan påverka processer i rollen som ägare, om jag har bra idéer.

Huvudkontoret ger också stöd och avlastning i form av flera centrala funktioner.
– Jag får support både av marknadsavdelningen och IT, HR-avdelningen hjälper till med frågor kring rekrytering. Det är en skön avlastning och service att bli stöttad med allt sådant i vardagen!

Passar alla för att driva kontor?
– Jag tror att alla kan driva kontor så länge man har en stark vilja och stor passion för det man gör. Många mäklare har ämnet i sig. Det ligger i yrkets DNA!

Henriks tre tips för dig som vill starta eget

  • Lär dig yrket
    Man måste lära sig yrket först, se till att bli en bra mäklare och gå inte för snabbt fram.
  • Sätt upp tydliga mål
    Var tydlig inför dina chefer med vad du vill göra framåt. Visa din drivkraft!
  • Skaffa en mentor
    Att kunna bolla frågor med någon som gjort samma resa som man själv är i färd med att göra är ovärderligt. 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor