facebook tracking

Mäklarhuset öppnar ett nytt kontor på en het marknad.

h.jpg

Nya i Helsingborg men inte i branschen, Mäklarhuset växer fort och fortsätter ta marknadsandelar. Etableringen leds av två välrenommerade Helsingborgsmäklare; Johan Eriksson och Pontus Aronsson.

 

– Vi har båda arbetat som mäklare under annan kedja i Helsingborg. När vi nu bestämt oss för att öppna i egen regi kändes Mäklarhusets varumärke helt rätt. Helsingborgsmarknaden är mycket spännande marknad, och vi ser att vi har mycket goda möjligheter att ta marknadsandelar snabbt, säger både Johan och Pontus.

Johan och Pontus hade arbetat ihop i ungefär ett år innan de tog steget och öppnade ett eget kontor tillsammans i Helsingborg. 
– Vi fann varandra snabbt då vi är väldigt lika, men samtidigt olika. Vi kompletterar varandra mycket bra, säger Johan.
–  Drömmen för oss båda har alltid varit att driva eget så det kändes som ett naturligt steg. Vi är båda drivna och vill väldigt mycket, fortsätter Pontus.

Vad är er drivkraft? Vad fick er att starta eget?  
- Vår drivkraft kommer från att vi ständigt vill utvecklas. Vi har båda väldigt bra resultat på kort tid och lyckats göra oss ett namn i Helsingborg, säger Pontus.

– Vi ser inte mäkleriet som ett yrke, utan som en livsstil och det älskar vi. Vi peppar varandra hela tiden och vill slå våra tidigare rekord. Målet är att på sikt vara ett av de mest framgångsrika kontoren inom Mäklarhuset, säger Johan.


Vad utmärker en bra mäklare?

En riktigt duktig mäklare måste vara engagerad, tillgänglig, kunnig och serviceinriktad. Man måste ha en vinnarskalle, man behöver inte vara bäst, men man måste ha ambitionen att bli det och jobba hårt för det, säger Johan.
–  Vi fokuserar fullt ut på varje affär och ger verkligen allt. En bra genomförd affär ger ringar på vattnet och resulterar i fler och fler affärer. Det finns inte heller några genvägar till att lyckas, det kräver hårt arbete och rätt inställning, säger Pontus.

Hur ser ni på konkurrensen?
–  Helsingborg är en mäklartät ort med hård konkurrens. Här finns i princip alla de stora mäklarbyråerna representerade. Den hårda konkurrensen gör att man alltid måste prestera på topp, säger Johan.
 –  Vi tror att det kommer bli svårare för mindre aktörer att hitta nya kunder. Det kommer att bli viktigare och viktigare att särskilja sig och erbjuda mervärden utöver vad konkurrenterna har att erbjuda, säger Pontus.

Vad var det som gjorde att ni valde Mäklarhuset?
– Det finns flera olika anledningar till att valet blev just Mäklarhuset. För oss var det viktigt att det var en entreprenörsdriven kedja och inte franchise. Entreprenörsandan inom Mäklarhuset kändes helt rätt för oss. En annan viktig aspekt var att Mäklarhuset ligger i framkant inom digital marknadsföring, något vi själva tror väldigt mycket på, säger Pontus. 
–  Vi gillade även Mäklarhusets egna kundvårdssystem, det är ett smart, effektivt och mobilt system, som ger stöd före, under och efter en affär. Det är det modernaste på marknaden, säger Johan.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor